facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Agricultura si politicianismul - Constantin Dropu - Editura Sedcom Libris

Agricultura si politicianismul - Constantin Dropu - Editura Sedcom Libris

46,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-670-261-7
Editura: Sedcom Libris
Numar pagini: 612
Data aparitiei: 2007
Limba: Romana
Format carte: 176x250

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Agricultura si politicianismul. Un secol de politica agrara in Romania. 1907 - 2007 scrisa de Constantin Dropu a aparut la edituraSedcom Libris in anul 2007 si face parte din categoriaAgricultura si gradinarit.

De-a lungul acestui secol, de fapt, in numai saptezeci de ani, agricultura si, implicit, taranimea au cunoscut convulsiile a nu mai putin de patru prefaceri - casus unicus - reforma agrara din 1921, reforma agrara din 1945, colectivizarea din 1949 - 1962 si asa-zisa reimproprietarire din 1991. Toate acestea au fost facute in numele fericirii taranilor, dar fara consultarea lor larga si temeinica si nici una dintre ele nu a dus la ceea ce ar fi trebuit sa duca potrivit telurilor programatice initial enuntate.

In schimb, toate au fost insotite si urmate de perturbari ale productiei agricole pe perioade de timp mai mult sau mai putin indelungate. In cazul ultimei prefaceri cu pretentii reformatoare, executate ca la comanda, fara cracneli, nici dupa aproape doua decenii, agricultura si, de fapt, intreaga lume a satului, ca sa ramanem doar in zona ruralului, nu si-a revenit de pe urma traumelor suferite.

Daca s-ar face un calcul corect, adunand anii bulversati de dupa fiecare din cele patru reconfigurari ale fizionomiei agriculturii romanesti, rezultatul ar fi halucinant: circa patruzeci de ani consumati cu modificari si reasezari ale raporturilor de proprietate, un vreme ce biata agricultura se zbatea si se zbate in nevoi tehnice si tehnologice, in nevoi de mai multa harnicie si pricepere, in nevoi de mai multa daruire fata de lucrarea pamantului.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...