facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

2+1
  • Adevarata calatorie a lui Zahei - Marius Oprea - Editura Corint

Adevarata calatorie a lui Zahei - Marius Oprea - Editura Corint

Autori: Marius Oprea
37,50 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-793-590-5
Editura: Corint
Numar pagini: 352
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Colectia: Corint Istorie
Format carte: 130x200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Adevarata calatorie a lui Zahei scrisa de Marius Oprea a aparut la edituraCorint in anul 2019 si face parte din categoriaMemorii si eseistica.

Lucrarea de fata relateaza cu lux de amanunt cazul "Lotul Teodorescu Alexandru si altii" - asa cum a fost numit de cadrele Securitatii - reconstruit pe bazele arhivelor fostei politii politice, a surselor memorialistice si a altor volume de specialitate. Aceasta a doua editie a lucrarii Adevarata calatorie a lui Zahei, este completata de cateva pagini despre anchetarea si condamnarea celor 16 persoane pentru faptul ca au crezut in Dumnezeu si in poezie.

Fragment din carte:

La 4 august 1958, Directia de anchete penale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne elibera o ordonanta de retinere pe numele lui Voiculescu Vasile, "nascut la 27 noiembrie 1884, in comuna Parsov judetul Buzau, fiul lui Constantin si al Sultanei, de profesie medic, domiciliat in strada Doctor Staicovici nr 34". Arestarea poetului, aflat atunci la o varsta inaintata, a fost justificata sub semnatura de catre locotenent-major Gheorghe Mihailescu, anchetator al Securitatii, prin presupusa participare a lui Voiculescu la acte de uneltire contra oranduirii sociale: "Este invinuit de uneltire contra ordinei sociale, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 209, punctul 1 al Codului Penal al Republicii Populare Romane. Avand in vedere ca numitul Voiculescu Vasile se gaseste in situatia prevazuta la articolul 200, punctul 9 al Codului Penal al RPR, intrucat fapta constituie delict ce intereseaza ancheta penala si este reclamata de interesele statului, dispun retinerea pe timp de 24 de ore si depunerea in arestul Ministerului Afacerilor Interne, cu incepere de la data de 5 august 1958, orele 1, pana la data de 6 august, orele 1, a numitului". Cele 24 de ore de retinere s-au schimbat apoi in 4 ani.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...